پرداخت امن توسط کارت های عضو شتاب
بازگشت وجه تا 7 روز
تضمین کیفیت و پایین ترین قیمت
پشتیبانی 24 ساعته، 7 روز هفته
اطلاعات محصول
مولف ✍️
کافه جزوه
نوع فایل 📝
PDF
حجم فایل 💾
7 مگابایت
تاریخ انتشار 📅
۱۲ خرداد ۱۴۰۰
تعداد بازدیدها 👁️
1087 بازدید
۸,۰۰۰ تومان

دستور کار آزمایشگاه شیمی تجزیه 2 دانشگاه گلستان

روش اندازه گیری مقدار اسیدکلریدریک مجهول از طریق تیتراسیون pH متری در دستور کار آزماشگاه شیمی تجزیه 2

دستور کار آزمایشگاه شیمی تجزیه 2

وسایل مورد نیاز:

  1. پتانسیومتر
  2. الکترود شیشه ای ترکیبی
  3. مگنت
  4. همزن مغناطیسی
  5. بشر – 300 میلی لیتری
  6. بالن حجمی – 250 میلی لیتری
  7. بورت – 50 میلی لیتری
  8. پی پت حبابدار – 50 میلی لیتری
  9. ارلن – 250 میلی لیتری
  10. پتاسیم هیدروژن فتالات ) KHP )
  11. شناساگر فنل فتالئین
  12. سدیم هیدروکسید
  13. اسید کلریدریک

مرحله 1: استاندارد سازی سود با غلظت حدودی 0.15 M

مقدار حدود 0.35 گرم از KHP را تا چهار رقم اعشار توسط ترازو و به کمک شیشه ساعت یا یک بشر کوچک توزین نموده و به طور کمی به ارلن اضافه نمایید. حدود 15 تا 20 میلی لیتر روی آن آب مقطر ریخته و تکان دهید تا کاملاً حل شود.

دو قطره شناساگر فنل فتالئین به ارلن اضافه نموده و توسط محلول سود که در اختیار شما قرار داده شده است تیتر نمایید.

گزارش کار تعیین ثابت تفکیک اسید استیک به روش هدایت سنجی +دستور کار آزمایشگاه شیمی تجزیه 2

توسط روابط هم ارزی غلظت دقیق سود را محاسبه نمایید. این کار را دوبار تکرار نموده و از نتایج درصورتی که اختلاف زیادی ندارند، میانگین بگیرید.

مرحله 2: آماده سازی نمونه مجهول

نمونه مجهول را در بالن 250 میلی لیتری تحویل گرفته و با دقت به حجم برسانید. محلول را خوب تکان داده تا کاملاً یکنواخت شود .

مرحله 3: تعیین مقدار مجهول

50 میلی لیتر از محلول مجهول را با استفاده از پیپت حبابدار به بشر تیترسنجی انتقال داده و توسط محلول سود در بورت تیتر نمایید.

به منظور دستیابی به نتایج بهتر ابتدا یکبار تیتراسیون مقدماتی انجام دهید . هدف از انجام این تیتراسیون آنست که حدود نقطه هم ارزی مشخص شود. در این نوع تیتراسیون حجمهای بیشتری از تیترانت )حدود 1 میلی لیتر( در هر بار به داخل بشر اضافه می شود.

پس از ثابت شدن عدد پتانسیومتر، آنرا یادداشت نمایید. در ابتدا تغییرات pH با اضافه نمودن هر میلی لیتر محلول سود کم است اما در نزدیکی نقطه هم ارزی تغییرات pH زیاد می شود.

حجمی که در آن تغییرات pH شدید است را به عنوان نقطه اکی والان در نظر بگیرید. برای هر چه دقیقتر پیداکردن نقطه هم ارزی، تیتراسیون اصلی را با دقت بیشتر و مصرف کمتر از محلول تیترانت در حوالی نقطه هم ارزی انجام دهید. ذکر دقیق و با جزئیات در دستور کار آزمایشگاه شیمی تجزیه 2.

گزارش دستور کار آزمایشگاه شیمی تجزیه 2 پیام نور

راهنمای ساخت پیل در دستور کار آزمایشگاه شیمی تجزیه 2

جهت ساخت پیل کاملاً مشابه پیل 1 عمل نمایید. در این آزمایش سه نمونه پیل را مشابه با روش کار شرح داده شده در آزمایش پیل 1 آماده نمایید.

محلول های پتاس 0.5 و 5.0 مولار و NaCl اشباع را به میزان حدود 25 میلی لیتر از هر کدام آماده نموده و به نوبت هر یک از این محلول ها را به یکی از سل ها اضافه نموده و با کمک جعبه مقاومت، نمودار جریان ولتاژ توان را برای هر یک از این محلو ل ها رسم  نمایید.

سپس محلول دیگر را در سل بعدی ریخته و بطور مشابه نمودار جریان ولتاژ توان را برای آن رسم نمایید. )توان حاصل ضرب  جریان در ولتاژ می باشد.

گزارش  دستور کار آزمایشگاه شیمی تجزیه 2 هدایت سنجی

برای رسم این نمودار کافی است یک مولتیمتر را به صورت سری با مقاومت مورد نظر قرار داده و آنرا بر روی مد جریان قرار دهید. مولتیمتر دیگر را به صورت موازی با مقاومت مورد نظر و بر روی مد ولتاژ قرار دهید.

1- در ابتدا ولتاژ مدار باز (OCV) را برای هریک از سل ها به دست آورید و در ادامه مقاومت های موجود در مدار را به ترتیب افزایش دهید و در هر بار، مقدار جریان و ولتاژ را یادداشت نمایید.

2- در ادامه این سه سل را یکبار به صورت سری و یکبار به صورت موازی به هم متصل نمایید و برای هریک نمودارهای جریان ولتاژ – توان را به صورت مجزا بدست آورید.

دستور کار آزمایشگاه شیمی تجزیه 2 +دانلود رایگان خلاصه جزوه

درس شیمی تجزیه 2 یکی از دروسی می باشد که علاوه بر بخش تئوری بخش عملی و ازمایشگاه نیز دارد. دانشجویان علاوه بر کطلاعه درس تئوری لازم است تا با کار در ازمایشگاه و دستور العمل های لازم نیز اشنا باشند.

در این جزوه که تحت عنوان دستور کار ازمایشگاه شیمی تجزیه 2 برای دانشجویان رشته های مرتبط با شیمی در سایت کافه جزوه قرار داده شده است تعداد زیادی از ازمایشاتی را که در طول ترم انجام خواهید داد به صورت کامل شرح داده است. با مطالعه دقیق این جزوه و تمامی مراحل ازمایشات ذکر شده به راحتی می توانید این ازمایشات را انجام دهید.

استاد مربوطه همواره در پایان هر ازمایش از دانشجویان خود گزارشی می خواهد. برای نوشتن انواع گزارشات نیز می توانید از این دتور کار ازمایش های شیمی تجزیه 2 کمک بگیرید.

بخش عملی همواره مهم تر از بخش تئوری می باشد زیرا اثبات می کند که این درس را به صورت کامل یاد گرفته اید. اگر در نوشت گزارش کار ازمایشگاه مشکلی دارید پیشنهاد می شود که این دستور کار مطالعه فرمایید تا بتوانید با استفاده از نکات و اصول کار موجود در ان گزارش دقیقی بنویسید.

دانلود دستور کار آزمایشگاه شیمی تجزیه 2 دانشگاه پیام نور

جزوه دستور کار ازمایشگاه شیمی تجزیه 2 که به صورت کامل و فایل پی دی اف در اختیار دانشجویان قرار گرفته است جزوه ای بسیار کامل و مفید می باشد.

برای انجام انواع ازمایشات درس شیمی تجزیه 2 می توانید به راحتی از این جزوه کمک بگیرید و تمامی مراحل را با ایمنی کامل و با اصولی صحیح به انجام برسانید. به طور مثال یکی از ازمایشات مطرح شده در این جزوه تعیین غلضت اسید قوی می باشد که به صورت مرحله به مرحله ذکر شده است.

ادامه مطلب

بله
بله
نظرات
  1. جلیل

    خیلی عالیه جزوش

  2. محمدرضا میرزایی

    از هر نظر عالی

  3. اسماعیل حسنی

    عالی عالی عالی عالی

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *