کتاب مستطاب آشپزی از سیر تا پیاز نجف دریابندری جلد اول
کتاب مستطاب آشپزی جلد اول اثر نجف دریابندری، با همکاری فهمیه راستکار و از انتشارات کارنامه است. یکی از کتابهای پرفروش و محبوب در زمینه آشپزی و پخت و پز در ایران است. این کتاب به زبان فارسی نوشته شده و در ۳۵۲ صفحه به چاپ رسیده است.
این کتاب شامل بیش از 1000 دستور پخت مختلف از جمله غذاهای ایرانی، فرنگی و خارجی، دسرها، شیرینیها، نانها و موارد دیگر است. همچنین در این کتاب، روشهای پخت و پز، نکات مهم آشپزی، تجهیزات مورد نیاز برای پخت و پز، و مواد لازم برای تهیه هر غذا بهطور جزئی توضیح داده شده است.
متن کتاب مستطاب آشپزی جلد اول
در ابتدای کتاب، نویسنده به بررسی تاریخچه و مفهوم آشپزی در ایران میپردازد و تأکید میکند که غذاهای ایرانی بر پایه ترکیبات متنوع از گیاهان، گوشت و ماهی، میوهها و سبزیجات تهیه میشوند و از هر کدام از این ترکیبات به نحوی استفاده میشود که بوی و طعم خاصی به غذا داده شود.
نجف دریابندری در ادامه به بررسی مهمترین مواد غذایی و اثرات آنها بر سلامتی بدن میپردازد و بیان میکند که غذاهای ایرانی به دلیل استفاده از مواد طبیعی و سالم، میتوانند به حفظ سلامت بدن و جلوگیری از بیماریها کمک کنند.
در نهایت، نویسنده به آموزش روشهای پخت و پز و تزئین غذاهای ایرانی میپردازد و دستورالعملهای کامل و روان برای تهیه هر یک از انواع غذاهای ایرانی را ارائه میکند.
کتاب مستطاب آشپزی جلد اول PDF
مستطاب آشپزی، کتابی است که به طبقهبندی، توصیف و آموزش غذاهای ایرانی میپردازد. این کتاب شامل دستورهای آشپزی از نقاط مختلف ایران است که با توجه به شیوه پخت و پز، انواع غذاهای خاصی را شامل میشود. نویسنده این کتاب نجف دریابندری، یکی از اساتید آشپزی ایرانی است که با بررسی تاریخ و فرهنگ غذایی ایران، این کتاب را نوشته است.
در بخش اول کتاب، به معرفی انواع مواد غذایی از جمله گوشت، مرغ، ماهی، سبزیجات و… پرداخته شده و در بخش دوم به معرفی انواع پیش غذاها، غذاهای اصلی و دسرها پرداخته شده است. همچنین در انتهای کتاب، فهرستی از مواد لازم برای هر دستور پخت و پز، میزان زمان آماده سازی، میزان مواد لازم و روش تهیه آن آورده شده است.
نویسنده کتاب مستطاب آشپزی، نجف دریابندری، آشپز معروفی است که در زمینه آموزش آشپزی بهطور حرفهای فعالیت میکند. او در این کتاب با انتخاب دستورات غذایی ساده و خوشمزه، به خوانندگان کمک میکند تا بهترین نتیجه را در آشپزی بگیرند.
فهرست کتاب مستطاب آشپزی جلد اول
بخش اول – مکتب های آشپزی ( آشنایی با آدب و سنن آشپزی ایرانی و خارجی )
- فصل اول – مکتب های مادر : ایرانی ، چینی ، رومی
- فصل دوم – آشپزی ایرانی
- فصل سوم – آشپزی هندی
- فصل چهارم – آشپزی ترکی و عربی
- فصل پنجم – آشپزی اسپانیایی
- فصل ششم – آشپزی چینی
- فصل هفتم – آشپزی ژاپنی
- فصل هشتم – آشپزی ایتالیایی
- فصل نهم – آشپزی فرانسوی
- فصل دهم – آشپزی روسی
- بخش دوم – آشپزخانه
- فصل یازدهم – آشپزخانه : طرح و لوازم
- فصل دوازدهم – بهداشت محیط زیست
بخش سوم – مواد خوراکی
- فصل سیزدهم – اجزا
- فصل چهاردهم – ادویه
- فصل پانزدهم – ترکیب ادویه
- فصل شانزدهم – گوشت
- فصل هفدهم – مرغ
- فصل هجدهم – تخم مرغ
- فصل نوزدهم – ماهی
- فصل بیستم – شیر و فرآورده های شیری
- فصل بیست و یکم – تره بار
- فصل بیست و دوم – برنج
- فصل بیست و سوم – آب یخنی
کتاب مستطاب آشپزی، یکی از معروفترین کتابهای آشپزی ایرانی است که توسط دریابندری نوشته شده است. این کتاب به طبقهبندی، توصیف و آموزش غذاهای ایرانی میپردازد.
کتاب مستطاب آشپزی به دو جلد تقسیم شده است. جلد اول شامل غذاهایی از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب ایران است و شامل دستورهای غذایی متنوعی از جمله آشها، خورشتها، پلوها، کبابها، مرباها، شیرینیها و … است. هر دستور آشپزی در کتاب مستطاب آشپزی، شامل توصیف دقیق و کامل مراحل تهیه غذا، ترکیب مواد و ارائه تصاویری از نمونه غذای تهیه شده است.
کتاب مستطاب آشپزی جلد دوم نیز به معرفی و آموزش غذاهای ایرانی میپردازد، اما شامل غذاهای محلی و سنتی خراسان، فارس، بلوچستان، کرمان، گیلان و … است.
کتاب مستطاب آشپزی با توجه به محتوای غنی و جامعی که دارد، از مراجع مهم برای آشنایی با غذاهای ایرانی و تهیه آنها به شمار میرود.
نسخه pdf کتاب مستطاب آشپزی جلد اول
کتاب مستطاب آشپزی جلد اول اثر نجف دریابندری دارای ویژگیهای متعددی است که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- معرفی و توصیف دقیق مراحل تهیه غذاهای ایرانی از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب ایران.
- شامل بیش از ۱۰۰۰ دستور آشپزی متنوعی از جمله آشها، خورشتها، پلوها، کبابها، مرباها، شیرینیها و … است.
- ترکیب مواد و ارائه تصاویری از نمونه غذای تهیه شده در هر دستور آشپزی.
- ارائه مشخصات غذاهای ایرانی مختلف، از جمله تاریخچه آنها، مواد لازم، روش تهیه و تزیین آنها.
- به کارگیری زبان ساده و قابل فهم برای خوانندگان مختلف.
- درج مطالب جانبی و مفید برای آشنایی بیشتر با فرهنگ و تاریخ ایران، از جمله طبیعت و محیط زیست، آداب و رسوم، هنر و ادبیات.
به طور کلی، کتاب مستطاب آشپزی جلد اول به عنوان یک منبع جامع برای آشنایی با غذاهای ایرانی و تهیه آنها شناخته شده است و در دسترس علاقهمندان به آشپزی و فرهنگ ایران است.
کتاب مستطاب آشپزی نجف دریابندری جلد اول PDF
کتاب مستطاب آشپزی جلد اول اثر نجف دریابندری برای افراد مختلفی مفید است، به طوری که میتوان گفت:
- برای علاقهمندان به آشپزی: این کتاب به عنوان یک راهنمای جامع برای تهیه غذاهای ایرانی به شمار میرود که برای همهی سطوح آشپزی مناسب است. در این کتاب به شیوه دقیقی نحوه تهیه و پختن غذاهای ایرانی، از جمله آشها، خورشتها، پلوها و کبابها، آموزش داده شده است.
- برای دانشجویان و محققان علوم انسانی: به دلیل این که در این کتاب اطلاعات بسیاری درباره فرهنگ، تاریخ، آداب و رسوم و هنر و ادبیات ایران آموزش داده شده است، این کتاب برای دانشجویان و محققان علوم انسانی بسیار مفید است.
- برای علاقهمندان به فرهنگ و تاریخ ایران: کتاب مستطاب آشپزی جلد اول با ارائه اطلاعات جالب و مفید دربارهی فرهنگ و تاریخ ایران، از جمله مشخصات غذاهای ایرانی مختلف، تاریخچه آنها و مواد لازم برای تهیه، به علاقهمندان به فرهنگ و تاریخ ایران کمک میکند تا بهتر با فرهنگ و سنتهای ایرانی آشنا شوند.
- برای ایرانیان مقیم خارج از کشور: این کتاب به عنوان یک راهنمای جامع درباره تهیه غذاهای ایرانی برای ایرانیان مقیم خارج از کشور بسیار مفید است.
هزینه در نظر گرفته شده برای خرید این کتاب به صورت فایل پی دی اف بسیار ناچیز می باشد و شما با پرداخت هزینه ای بسیار کم می توانید این کتاب مستطاب آشپزی جلد اول را خریداری نمایید و به مطالعه ی کلیه سر فصل های موجود آن بپردازید.
مریم
عالیییییه این کتاب
ابوالفضل نوری
( خریدار محصول )
حرف نداره
مسعود خسروی
( خریدار محصول )
خیلی خوب هست