بازدید: 138 بازدید
دانشگاه امیر کبیر

دانشگاه امیرکبیر یکی از دانشگاه‌های معتبر کشور است که کلیه داوطلبان پشت‌کنکوری با کسب رتبه قبولی می‌توانند در این دانشگاه تحصیل کنند. دانشگاه پلی‌تکنیک به عنوان یکی از دانشگاه‌های دولتی کشور طرفداران زیادی دارد. شما می‌توانید در رشته‌های مختلف در مقاطع تحصیلی متفاوت آن تحصیل کنید. اگر جزو علاقه‌مندان به تحصیل در دانشگاه امیرکبیر هستید باید قبل از ورود به این دانشگاه در مورد آن اطلاعاتی را کسب نمایید.

 

تاریخچه دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی‌ تکنیک)

دانشگاه امیرکبیر یکی از دانشگاه‌های معتبر در کشور است که به عنوان نخستین دانشگاه صنعتی کشور در آبان ۱۳۳۵ فعالیت خود را آغاز کرد. این دانشگاه فنی مهندسی توسط حبیب نفسی ایجاد شده است و دانشجویان برای اولین بار در سال 1336 وارد این دانشگاه شدند. دانشگاه پلی‌تکنیک تهران برای اولین بار فعالیت‌های آموزشی خود را در سال 1337 با ۵ رشته مهندسی برق و الکترونیک، مهندسی نساجی، مهندسی شیمی، مهندسی مکانیک و مهندسی راه و ساختمان به صورت رسمی شروع کرد.

این دانشگاه بعد از انقلاب اسلامی توسعه یافت و نام خود را به دانشگاه امیرکبیر تغییر داد. در این زمان سه پردیس گرمسار، بندرعباس و ماهشهر به این مرکز آموزش عالی، اضافه شدند و در آن مجموعا ۱۴ هزار دانشجو مشغول به تحصیل شدند. این دانشگاه در حال حاضر جزو ۵ دانشگاه برتر کشور است که تاکنون موفق شده است دانشجویان زیادی را فارغ‌التحصیل کند. تعداد هیئت‌علمی دانشگاه پلی‌تکنیک نسبت به دانشجویان آن در سال ۲۰۱۰ حدود ۱ به ۲۱ نفر بود. در حالی که تعداد اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌های دیگر کمتر است؛ بنابراین می‌توان دریافت که در این دانشگاه ارتباط تنگاتنگی بین دانشجو و اساتید وجود دارد.

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد  مقایسه دانشگاه تهران یا امیرکبیر و معرفی، دانشکده‌ها و مزایا تحصیل روی لینک کلیک کنید.

 

در سال ۱۳۹۰ دفتر توسعه پایدار دانشگاه امیرکبیر با هدف ساماندهی و حمایت از فعالیت‌های استادان، دانشجویان، کارکنان دانشکده‌های مختلف دانشگاه ایجاد شد تا اهداف مختلفی مانند رسیدن به اهداف مدیریت سبز و کاهش مصرف انرژی آب و پسماندها را دنبال کند؛ بنابراین می‌توان دریافت که این دانشگاه ضمن فعالیت در حوزه علم و دانش کشور همواره تلاش می‌کند تا مدیریت سبز را در دانشگاه حفظ کند.

 

تاریخچه دانشگاه صنعتی امیرکبیر

 

لیست دانشکده‌های دانشگاه صنعتی امیرکبیر

دانشگاه امیرکبیر به عنوان یکی از دانشگاه‌های بزرگ کشور دانشکده‌های زیادی دارد که شما برای انتخاب رشته باید بدانید که در این دانشگاه چه رشته‌هایی ارائه می‌شود. لیست رشته‌های دانشگاه پلی‌تکنیک زیاد است. به طوری که هر کدام از آن‌ها در دانشکده‌های مختلفی تدریس می‌شوند. در حال حاضر در دانشگاه پلی‌تکنیک ۱۶ دانشکده، ۶ علوم آموزشی مستقل، ۳ واحد آموزشی در شهرهای گرمسار، ماهشهر و بندرعباس وجود دارد. البته به غیر از آن‌ها یک پردیس بین‌الملل و یک مرکز آموزش الکترونیک نیز به آن‌ها اضافه شده است. لذا شما می‌توانید مطابق با علاقه خود در هر کدام از آن‌ها تحصیل کنید.

  1. پردیس مدیریت و مهندسی صنایع
  2. پردیس برق، کامپیوتر و مهندسی پزشکی
  3. پردیس مکانیک، هوافضا و دریا
  4. پردیس مواد و فرآیندهای پیشرفته
  5. پردیس نفت، عمران و معدن
  6. پردیس علوم

 

پردیس‌های خارج از مرکز دانشگاه صنعتی امیرکبیر

  • واحد آموزشی بندر ماهشهر
  • واحد دانشگاهی گرمسار
  • واحد آموزشی هرمزگان (بندرعباس)
  • پردیس بین‌الملل کیش

 

جهت اطلاع از دانشگاه امیرکبیر بهتر است یا دانشگاه صنعتی شریف روی لینک کلیک کنید.

 

گروه‌های آموزشی مستقل در دانشگاه پلی‌تکنیک

  • گروه آموزشی زبان خارجی
  • گروه معارف و علوم انسانی
  • گروه آموزشی تربیت‌بدنی
  • مرکز بین‌المللی زبان

 

رتبه علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در میان دانشگاه‌های جهان

دانشگاه صنعتی امیرکبیر در میان دانشگاه‌های برتر کشور در جایگاه پنجم قرار دارد. این دانشگاه در میان دانشگاه‌های جهانی نیز توانسته است موفقیت‌هایی را کسب کند که اطلاع در مورد آن‌ها به شما کمک می‌کند تا بدانید قرار است در چه دانشگاهی درس بخوانید. این دانشگاه در رتبه‌بندی us نیوز اند ورلد ریپورت در حوزه کامپیوتر توانست در جایگاه ۹۰ قرار بگیرد.

در رتبه‌بندی دانشگاه لیدن دانشگاه امیرکبیر برای سه سال پیاپی یعنی در سال‌های ۲۰۱۲، ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ موفق شد، عنوان بهترین دانشگاه ایران را کسب کند. در سال ۱۳۹۲ نیز دانشگاه پلی‌تکنیک از طرف پایگاه استنادی علوم جهان اسلام به عنوان بزرگترین دانشگاه صنعتی کشور معرفی شد که بعد از آن دانشگاه شریف و علم و صنعت قرار داشتند.

 

رتبه علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در میان دانشگاه‌های جهان

 

دانشگاه امیرکبیر در رتبه‌بندی موضوعی شانگهای رتبه 151 تا 200 را در زمینه ریاضیات در سال 2015 کسب کرد و در سال ۲۰۱۶ نیز در جایگاه ۴۰۱ تا ۵۰۰ قرار گرفت.

در سال ۲۰۱۸ نیز دانشگاه پلی‌تکنیک در رتبه‌بندی تایمز در میان دانشگاه‌های کل کشور در جایگاه دوم قرار گرفت و پس از آن دانشگاه علم و صنعت، صنعتی شریف و خواجه نصیر طوسی در رده‌های بعدی قرار داشتند. در سال ۲۰۱۹ نیز دانشگاه امیرکبیر در رتبه‌بندی دانشگاه ملی تایوان نیز در رتبه ۶۰۱ تا ۶۵۰ سطح جهانی قرار گرفت. همچنین این دانشگاه در جشنواره‌های بین‌المللی و جوان خوارزمی تاکنون ۲۰ جایزه کسب کرده است و تاکنون ۲۰ کنفرانس ملی و بین‌المللی نیز در سال‌های اخیر در کشور برگزار نموده است؛ بنابراین می‌توان دریافت که این دانشگاه جزوه بهترین دانشگاه‌های کشور است که شما می‌توانید آن را به عنوان مقاصد تحصیلی خود انتخاب کنید.

 

 

برای اطلاع از لیست بهترین دانشگاه های ایران روی لینک کلیک کنید.

 

قطب های علمی دانشگاه پلی‌تکنیک تهران

خوب است بدانید که دانشگاه پلی‌تکنیک تهران تاکنون موفق شده است در تدریس و ارائه علوم جدید در برخی از رشته‌ها در کشور ممتاز باشد. به طوری که به عنوان قطب علمی در کشور شناخته ‌شود. قطب علمی بدین معنی است که دانشگاه پلی‌تکنیک تهران در این دروس و رشته تحصیلی نسبت به دانشگاه‌های دیگر در جایگاه اول قرار دارد و اگر شما می‌خواهید در بهترین رشته تحصیلی کشور درس بخوانید این رشته‌ها را در دانشگاه امیر کبیر انتخاب کنید. حال در ادامه به قطب‌های علمی دانشگاه پلی‌تکنیک تهران در رشته‌های مختلف اشاره می‌کنیم.

  • قطب علمی قدرت در دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • قطب علمی سامانه‌های مخابرات رادیویی فرکانس بالا در دانشکده مهندسی برق
  • قطب علمی کنترل و رباتیک در دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • قطب علمی سامانه‌های پردازش دیجیتال در دانشکده مهندسی برق
  • قطب علمی انرژی و کنترل در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • قطب علمی ترموالاستیسیته در دانشکده مهندسی مکانیک
  • قطب علمی فرآیندهای شکل‌دهی مواد در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • قطب علمی سازه‌ها و سامانه‌های دینامیکی هوشمند در دانشکده مهندسی مکانیک
  • قطب علمی بیومتریال در دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • قطب علمی بیومکانیک در دانشکده مهندسی پزشکی
  • قطب علمی پتروشیمی در دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • قطب علمی مهندسی هوافضای محاسباتی در دانشکده مهندسی هوافضا
  • قطب علمی مقاوم‌سازی و بهینه‌سازی ابنیه، ساختگاه‌ها و شریان‌های حیاتی در دانشکده مهندسی عمران
  • قطب علمی هویت‌یابی‌های نوین در صنعت نساجی در دانشکده مهندسی نساجی
  • قطب علمی سازه‌های الیافی متعامل و بهبود محیط در دانشکده مهندسی نساجی
  • قطب علمی سامانه‌های پلیمری نانو و هوشمند در دانشکده مهندسی پلیمر و رنگ

 

سوالات متداول دانشگاه امیرکبیر

مهم‌ترین مزایا تحصیل در دانشگاه پلی‌تکنیک چیست؟

مهم‌ترین مزایا تحصیل در دانشگاه امیرکبیر را می‌توان ارائه حقوق ماهیانه به رتبه‌های برتر و نخبه‌ها اعلام کرد.

 

آدرس جدید و قدیم دانشگاه پلی‌تکنیک کدام است؟

آدرس جدید دانشگاه پلی‌تکنیک در تهران، میدان ولیعصر، خیابان حافظ، پلاک ۳۵۰ است که آدرس قبلی آن نیز در تهران، خیابان حافظ، شماره ۴۲۴ واقع است.

 

آیا دانشگاه امیرکبیر خوابگاه دولتی دارد؟

بله؛ در این دانشگاه خوابگاه دولتی برای دانشجویان وجود دارد؛ اما با توجه به این که ظرفیت خوابگاه‌ها محدود است. لذا برخی از دانشجویان مجبور هستند از خوابگاه‌های غیردولتی استفاده کنند.

5/5 - (1 امتیاز)

ادامه مطلب