تاکنون بارها مشاهده شده است که دانشجویان قبل از انتخاب رشته به دنبال مقایسه دانشگاههای مختلف کشور هستند. عدهای از آنها سوال میکنند که کدام یک از دانشگاه تهران یا شهید بهشتی بهتر است و این دو دانشگاه در چه زمینهای نسبت به دانشگاههای دیگر بهتر هستند؟ پاسخگویی به این سوالات میتواند روی انتخاب رشته داوطلبان موثر باشد. لذا در ادامه آن را برای شما عنوان میکنیم.
معرفی و آشنایی با دانشگاه تهران
دانشگاه تهران بزرگترین دانشگاه کشور است که در سال 1313 با بودجه ۲۵۰ هزار تومان در باغ جلالیه تاسیس شده است. این دانشگاه در حال حاضر در نزدیکی میدان انقلاب قرار دارد و به عنوان بزرگترین و اولین دانشگاه کشور شناخته میشود. این دانشگاه توسط اساتید خبره و متخصص کشور اداره میشود و دانشجویان در آن به رقابت بزرگی میپردازند.
در دانشگاه تهران ۲۵ دانشکده، ۹ پردیس و ۱۶ مرکز پژوهشی و تحقیقاتی وجود دارد که هر کدام از آنها در میان دانشگاههای کل کشور جایگاه ویژهای دارند. شما با ورود به این دانشگاهها میتوانید از امکانات روز دنیا استفاده کنید. در مقایسه دانشگاه تهران یا شهید بهشتی باید بیان کرد که دانشگاه تهران در زمینه فعالیتهای پژوهشی بسیار فعال است و سالانه مقالات علمی و پژوهشی زیادی را منتشر میکند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد تاریخچه دانشگاه تهران روی لینک کلیک کنید.
تاکنون در این دانشگاه حدود ۱۲۱۹۳۱ پایاننامه و رساله، ۱۵۰۴۶۹ فعالیت علمی و ۱۶۴۲ طرح کاربردی ثبت شده است. دانشگاه تهران در میان رتبهبندی دانشگاههای کشور در جایگاه اول قرار دارد و در میان دانشگاههای جهان نیز شناخته شده است.
دانشگاه تهران بیش از ۱۱۰ واحد آموزشی دارد که در آن بیش ۲۱۰۰ هیئتعلمی با هزاران دانشجو مشغول به تحصیل و تحقیق در مورد علوم مختلف هستند. آنها تاکنون موفق شدند در ۸ رشته تحصیلی در کشور به عنوان قطب علمی معرفی شوند. در واقع این دانشگاه در آموزش عالی کشور نقش بسیار مهمی دارد که شما با تحصیل در آن میتوانید به دانشگاههای خارجی نیز ویزا دریافت نمایید.
در دانشگاه تهران میتوانید در مقاطع روزانه و شبانه مشغول به تحصیل شوید هر چند که امکان تحصیل در پردیسهای بینالمللی آن نیز وجود دارد. این دانشگاه در مقطع کارشناسی دارای 111 رشته، در مقطع کارشناسی ارشد 177 رشته و در مقطع دکتری 156 رشته دارد. دانشگاه تهران با کمک اساتید و دانشجویان خود تاکنون موفق به کسب ۲۷۱ افتخار شده است. لذا میتوان دریافت که تحصیل در این دانشگاه میتواند به عنوان یکی از مقاصد تحصیلی عالی برای دانشجویان باشد.
آشنایی و معرفی دانشگاه شهید بهشتی
شما برای این که بتوانید به آشنایی خوبی در مورد دانشگاه تهران یا شهید بهشتی برسید در این بخش میخواهیم دانشگاه شهید بهشتی را برای شما معرفی کنیم. دانشگاه شهید بهشتی یکی از دانشگاههای دولتی کشور است که در سال 1338 در تهران تاسیس شد. موسس دانشگاه شهید بهشتی علی شیخالاسلامی است که این دانشگاه را به دستور محمدرضا شاه پهلوی احداث کرد. این دانشگاه یک سال بعد از آن که به صورت رسمی احداث شد از سراسر کشور دانشجو قبول کرد. این دانشگاه در زمان احداث به نام دانشگاه ملی معروف بود؛ اما بعد از انقلاب اسلامی به دانشگاه شهید بهشتی تغییر نام داد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دانشگاه تهران یا شریف و مزایا و امکانات هر کدام از آن ها رو ی لینک کلیک کنید.
دانشگاه شهید بهشتی دارای 16 پژوهشکده و مرکز تحقیقاتی، 19 دانشکده تخصصی و 3 دانشکده پردیس است که هر کدام از آنها در مقاطع مختلف از میان داوطلبان برتر کشور دانشجو قبول میکنند. بعد از آن شما با کمک هیئتعلمی آن میتوانید در حوزههای تحصیلی مختلف آموزش ببینید. دانشگاه دولتی شهید بهشتی در منطقه غرب ولنجک، شرق درکه و شمال غربی تهران قرار دارد و مساحت آن ۶۰ هکتار است؛ بنابراین میتوان دریافت که این دانشگاه یکی از دانشگاههای بزرگ کشور است که شما برای تردد در میان دانشکدههای مختلف آن در فضای بزرگ دانشگاه نیاز به تاکسی دارید.
رتبه قبولی در کدام دانشگاه تهران با شهید بهشتی کمتر است؟
یکی از معیارهایی که میتواند روی انتخاب دانشگاه تهران یا شهید بهشتی موثر باشد، رتبه قبولی است. داوطلبان باید بر اساس رتبه و سهمیه خود انتخاب رشته کنند. حال آنها دوست دارند قبل از انتخاب رشته در مورد رتبه قبولی دانشگاه تهران و رتبه قبولی دانشگاه شهید بهشتی تحقیق کنند.
در این خصوص باید بیان کرد شما برای قبولی در رشتههای پرطرفدار دانشگاه تهران در نوبت روزانه رتبه زیر ۱۰۰۰ را کسب کنید. حال اگر میخواهید در نوبت روزانه در سایر رشتهها تحصیل کنید باید حداقل رتبه زیر ۷۰۰۰ به دست بیاورید. با رتبههای بیشتر از این موارد یعنی بین ۷۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ میتوانید در نوبت شبانه و پردیس خودگردان قبول شوید. برای داوطلبانی که دارای سهمیه ایثارگران، شهدا و خانواده جانباز هستند، این رتبه ها متفاوت خواهد بود.
حال شما برای این که بتوانید در دانشگاه شهید بهشتی تهران قبول شوید باید رتبه متفاوتتری را به دست بیاورید. اگر شما جزو داوطلبان منطقه یک کشوری باشید برای قبولی در رشتههای پرطرفدار این دانشگاه باید رتبه 254، اگر جزو منطقه دو کشوری باشید باید رتبه 354 و اگر جزو داوطلبان منطقه ۳ کشوری باشید باید حداقل رتبه 388 را کسب کنید.
حال اگر شما سهمیه کنکور سراسری دارید باید رتبه متفاوتی را کسب نمایید که این رتبه برای سالهای مختلف متفاوت است. دقت کنید که این رتبهها برای مقاطع کارشناسی دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه تهران هستند. شما برای قبولی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری باید رتبه متفاوتی را به دست بیاورید.
برای ثبتنام در دانشگاه تهران یا شهید بهشتی باید در کنکور سراسری شرکت کنید و بعد از کسب رتبه قبولی جهت ثبتنام اینترنتی اقدام نمایید. برای این کار در ابتدا فرم مربوط به دانشگاه را به صورت اینترنتی تکمیل کرده و مدارک لازم را جهت تشکیل پرونده در زمان مراجعه حضوری به دانشگاه ببرید. معمولا زمان ثبتنام در مقاطع مختلف بعد از قبولی در این دانشگاهها توسط آنها مشخص میشوند. برای ثبتنام در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد معمولا در شهریور ماه و برای نیمه دوم در آذر و دی ماه اقدام میکنند.
جهت اطلاع از نتیجه مقاله دانشگاه تهران یا امیرکبیر بهتر است به همراه معرفی، دانشکدهها و مزایا تحصیل آن ها روی لینک کلیک کنید.
سوالات متداول دانشگاه تهران یا شهید بهشتی
حداقل رتبه لازم برای قبولی در مقطع کارشناسی دانشگاه تهران چند است؟
شما برای قبولی در رشتههای پرطرفدار دانشگاه تهران باید رتبه زیر هزار و برای قبولی در سایر رشتهها رتبه زیر ۷ هزار را کسب کنید. برای قبولی در نوبت شبانه و پردیس خودگردان نیز رتبه زیر ۱۰ هزار کافی است. حال اگر سهمیه کنکور سراسری داشته باشید میتوانید با رتبه بالاتری در رشتههای دانشگاه تهران قبول شوید.
آیا قبولی با سوابق تحصیلی در دانشگاه تهران یا شهید بهشتی امکانپذیر است؟
بله؛ شما با داشتن سوابق تحصیلی درخشان میتوانید در دانشگاه تهران یا شهید بهشتی قبول شوید.
رتبه علمی دانشگاه تهران و شهید بهشتی در کشور چند است؟
رتبه علمی دانشگاه تهران در کشور اول است و دانشگاه شهید بهشتی نیز در جایگاه پنجم قرار دارد. به طوری که شما با قبولی در هر کدام از این دانشگاهها میتوانید جزو برترین دانشجویان کشور باشید.